امروز : دوشنبه, 27 دی 1395

15 ژانویه 1784، اعلان ترکیب شیمیایی آب

IMAGE

دانشمندي بريتانيايي، هنري كاونديش تركيب شيميايي اب را در سال 1784 به انجمن سلطنتي بريتانيا اعلان كرد.

...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

الكترود شناساگر فلزي زنگ زن نوع دوم

در مطالب قبلي دسته بندي انواع الكترودها بيان شد. الكترودهاي فلزي دسته‌اي از الكترودهاي شناساگر هستند كه خود به دو دسته الكترودهاي زنگ نزن و زنگ زن تقسيم مي‌شوند. الكترودهاي زنگ زن، الكترودهايي هستند كه خود در فرايند الكتروشيميايي حاكم بر پتانسيل الكترود مداخله مي‌كنند. دومين دسته از اين نوع از الكترودها، الكترود شناساگر فعاليت آنيون است. هر گاه الكترود شناساگر فلزي زنگ زن نوع اول در محلولي حاوي برخي آنيون‌ها يا ليگاندهاي تركيب‌شونده با كاتيون‌هاي وابسته به فلز الكترود شناور شوند، مي‌توانند پتانسيلي به خود بگيرند كه مقدار آن تابع فعاليت آنيون يا ليگاند تركيب‌شونده است. البته بايد محلول آزمايشي داراي مقدار ثابتي از تركيب كاتيون – آنيون يا كاتيون ليگاند باشد.

در اين الكترودها پتانسيل الكترود تابع فرايند تركيبي است كه در فرايند الكترودي به طور مستقيم وارد نمي‌شود اما بر روند آن اثر مي‌گذارد. با اين تعريف مي‌توان گفت كه تمام الكترودهاي نوع دوم، از الكترودهاي نوع اول به دست مي‌آيند، بنابراين فرايند مسئول پتانسيل آنها بايد برگشت‌پذير باشد.

نيم‌پيل اين الكترودها را مي‌توان به صورت زير نمايش داد:

آنيون يا ليگاند شركت كننده در ساختمان نيم‌پيل از نظر الكتروشيميايي غير الكتروفعال است و درجه اكسيداسيون آن در طي فرايند ثابت است.

 

به عنوان مثال الكترودي از نقره شناور در محلولي حاوي يون كلريد را در نظر بگيريد:

 

معادله نرنست براي اين الكترود عبارت‌است از:

 

همانگونه كه در معادله نرنست ديده مي‌شود، پتانسيل تعادل الكترود تابع فعاليت يون كلريد غير الكتروفعال است.


دانشنامه تخصصی شیمی - کمیکا

دکتر ابراهیم مرادی


 

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

آمار سایت

258338
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
478
1116
1594
249580
15426
27664
258338

آی‌پی شما: 54.147.247.194
امروز: دوشنبه، 27 دی 1395 - ساعت: 18:10:12