امروز : سه شنبه, 08 فروردين 1396

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

تیتراسیون اکسایش کاهش مخلوط ها

هر گاه دو عامل اکسنده یا کاهنده، در محلول داشته باشیم، منحنی های تیتراسیون حاوی دو تا نقطۀ پایانی خواهند بود. برای جدا شدن محسوس دو نقطه پایانی،  باید E° های دو گونه حداقل 0.2 V از هم اختلاف داشته باشند.

 

مثال:

تیتراسیون مخلوط Fe2+ و Ti3+ با پتاسیم پرمنگنات را بررسی کنید.

با اضافه کردن تدریجی، پتاسیم پرمنگنات (اکسنده)، ابتدا Ti3+ (چون Eo منفی تر دارد و راحتتر اکسید می شود) تیتر می شود. چون Ti3+ به اندازه کافی در محیط است. پس پرمنگنات به سراغ Fe2+ که سخت تر اکسید می شود، تا تمام شدن Ti3+، نمی رود.

قبل از نقطۀ اکی والان اول: فقط روی واکنش Ti3+ بحث کرده و پتانسیل را از زوج اکسایش ـ کاهش این گونه به دست می آوریم:

 

پس از نقطۀ اکی والان اول تا قبل از نقطه اکی والان دوم: تیترشونده دوم یعنی Fe2+ وارد میدان شده و این زوج Fe3+/Fe2+ تعیین کننده پتانسیل می باشد. بنابراین محاسبات براساس این زوج اکسایش ـ کاهش انجام می گیرد:

 

نقطۀ اکی والان اول: برای نوشتن تعادل موجود در این نقطه، ابتدا به گونه هایی که در این نقطه وجود دارند، توجه کنید، در این نقطه Fe2+ هنوز به صورت دست نخورده وجود دارد، از طرفی TiO2+ ناشی از اکسایش Ti3+ هم در محلول موجود است، بنابراین تعادل محتمل باید بین این دو گونه باشد:

 

 می توان از رابطه کلی پتانسیل نقطه اکی والان، رابطه زیر را به دست آورد:

 

برای نوشتن روابط غلظتی بین گونه ها باید به این نکته توجه کرد که غلظت اولیه دو گونه Fe2+ و Ti3+ به شرایط مسأله بستگی دارد. بنابراین برای غلظت دو گونه Fe2+ و TiO2+ که در سمت چپ تعادل فوق قرار دارند، نمی توان رابطه غلظتی خاصی نوشت، اما برای گونه های سمت راست، می توان مانند قبل رابطه را به صورت زیر نوشت:

 

 


دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر عبدالرضا خواجه زاده


 

 

نظرات   

 
0 #1 صالح 1395-08-03 19:53
سلام خسته نباشیید
ببخشید من اشکال در حل این تیتراسیون های مخلوط دارم در رابطه نرنست به جای غلظت ها عددهارو چه طور جاگذاری میکنیم و حجم نقاط اکی والان چه طور به دست می آید اگر میشود یک مثال عددی میشه برام بزنین و حل کنید؟؟
نقل قول
 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

آمار سایت

333502
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
495
800
2617
320005
34048
26209
333502

آی‌پی شما: 54.166.19.237
امروز: سه شنبه، 08 فروردين 1396 - ساعت: 12:01:44