امروز : دوشنبه, 27 دی 1395

15 ژانویه 1784، اعلان ترکیب شیمیایی آب

IMAGE

دانشمندي بريتانيايي، هنري كاونديش تركيب شيميايي اب را در سال 1784 به انجمن سلطنتي بريتانيا اعلان كرد.

...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

آمپرومتری و بی آمپرومتری

در روش تیتراسیون آمپرومتری، اختلاف پتانسیل مشخصی بین دو الکترود یکی قطبش پذیر (الکترود کار مانند پلاتین) و دیگری غیرقطبش پذیر (الکترود مرجع) اعمال شده و جریان بین دو الکترود ضمن اضافه کردن تیترکننده به محلول اندازه گیری می شود.
در این روش باید حداقل یکی از مواد شرکت کننده در واکنش تیتراسیون (آنالیت، تیترکننده و یا محصول) در پتانسیل اعمالی فعال باشند یعنی جریان اکسایش یا کاهش از خود نشان دهند.
همچنین باید محصول تیتراسیون (مانند تمام تیتراسیون های دیگر) کمپلکس یا رسوب پایدار باشد. همچنین محلول باید هم زده شود.
در آمپرومتری می توان از الکترودهای جامد و یا الکترود جیوه ای استفاده کرد، ولی در هر حال، باید سطح الکترود کم باشد، تا انجام واکنش روی سطح الکترود، تغییر بارزی در غلظت گونه درکل محلول ایجاد نکند.

در روش بی آمپرومتری، بر خلاف آمپرومتری، از دو الکترود قطبش پذیر مانند دو تا الکترود جیوه، پلاتین و … استفاده می شود. که بین آنها اختلاف پتانسیل کوچکی (در حد 50-250 mv) بر قرار است. و تغییرات جریان بین این دو الکترود، بر حسب حجم تیترانت رسم می شود. در بی آمپرومتری شرط مهم آن است که حداقل نیترانت و یا تیترشونده می بایست زوج برگشت پذیر باشد. برگشت پذیری به این معناست که واکنشهای اکسایش/کاهش خیلی سریع می باشند.

یک مثال از تیتراسیون آمپرومتری، تیتراسیون سریم (IV) توسط آهن (II) در پتانسیل 1.8 ولت و تیتراسیون KMnO4 توسط Fe (II) در پتانسیل 1.2 می باشد.

مزایای تیتراسیون آمپرومتری عبارت است از:
1- در تیتراسیون آمپرومتری، اندازه گیری مقدار کم جریان در پتانسیل ثابت قبل و بعد از نقطه پایانی برای به دست آوردن نقطه اکی والان کافی است. به عبارتی نیازی به اندازه گیری جریان های بزرگ نیست.
2- تیتراسیون آمپرومتری برای مواردی که پتانسیومتری چندان رضایت بخش نیست مانند روابط انحلال پذیری، مفید است. این حالت در تیتراسیون رسوبی و یا اسید باز بیشتر رخ می دهد.
3- در تیتراسیون ها معمولاً نمی توان تا غلظتهای خیلی پایین (رقت زیاد) کار کرد در حالی که تیتراسیون آمپرومتری در رقت های زیاد به راحتی به کار می آید.
4- نمک های خارجی (منظور گونه های همراه می باشد) در تیتراسیون آمپرومتری مزاحمتی ایجاد نمی کنند. بنابراین معمولاً به راحتی می توان الکترولیت حامل را برای حذف پدیده انتقال مهاجرت و ساده شدن روابط اضافه نمود.
5- تغییرات دمای ضمن تیتراسیون آمپرومتری مشاهده نمی شود.
6- این نوع تیتراسیون از خصوصیات مویینگی مستقل است.

 

 


دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر عبدالرضا خواجه زاده

 


 

نظرات   

 
0 #1 امیر 1395-01-31 22:44
آقا فقط می تونم بگم دمتون گرررررم
نقل قول
 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

آمار سایت

258341
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
481
1116
1597
249580
15429
27664
258341

آی‌پی شما: 54.147.247.194
امروز: دوشنبه، 27 دی 1395 - ساعت: 18:10:58