امروز : شنبه, 03 تیر 1396

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

نقش تعداد ذرات و اتمهایی جامد روی پتانسیل استاندارد

پتانسیل استاندارد برای یک نیم واکنش (یا یک سل) برای جامداتی مانند Ag، برای شرایط استاندارد (یعنی شرایطی که تمام گونه ها در حالت استاندارد خود باشند) تعریف می شود. برای جامداتی مانندAg ، حالت استاندارد، حالت بلوری خالص (فلز توده ای خالص) می باشد. پتانسیل استاندارد برای ذرات جامد، وابسته به اندازه ذرات و تعداد اتمهایی می باشد که تولید یک توده فلزی کرده اند. برای حالتی که کلاستر فلزی (یعنی حالتی که تعداد اتمهای فلز کمتر از 20‌ باشد) نسبت به حالتی که توده فلزی (یعنی حالتی که تعداد اتمهای فلز بیشتر از 20 باشد)، پتانسیل استاندارد خیلی متفاوت است.

اگر تعداد اتم فلز مورد نظر را به صورت زیرنویس در Eo نشان دهیم،اشاره به پتانسیل استاندارد یک اتم تک فلز دارد:

 این مقدار حدود 2.6 ولت منفی تر از مقدار پتانسیل استاندارد برای نقره توده ای می باشد. به عبارتی اکسایش یک اتم تک نقره نسبت به توده نقره خیلی راحتتر می باشد. دلیل آن را می توان انرژی شبکه در توده نقره دانست (در توده نقره، الکترونها درگیر در پیوندهای شبکه فلزی می باشند بنابراین از دست دادن آن چندان راحت نیست.)

با بزرگتر شدن کلاستر (افزایش تعداد اتم نقره)، پتانسیل استاندارد به سمت مقادیر مثبت تر میل می کند، یعنی اکسایش گونه سخت تر می شود:

تغییر در پتانسیل استاندارد را می توان به خاطر افزایش انرژی سطح در کلاسترهای کوچکتر نسبت به توده فلز دانست. اتمهایی که در سطح یک توده قرار دارند، نسبت به اتمهای داخلی، با تعداد ذرات کمتری (اتمهای کمتری) پیوند دارند. هرچه سطح تماس (مؤثر) یک ذره کمتر باشد، انرژی کل آن ذره کمتر می باشد.

 


دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر عبدالرضا خواجه زاده


 

 

 

 

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

پربازدیدترین مطالب

آمار سایت

424519
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
171
766
5408
412568
22924
28376
424519

آی‌پی شما: 54.146.18.105
امروز: شنبه، 03 تیر 1396 - ساعت: 03:04:50