امروز : یکشنبه, 08 اسفند 1395

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

منابع یونش در طیف سنجی جرمی

نقطه شروع براي يك تجزيه طيف‌سنجي جرمي تشكيل يون‌هاي آناليت گازي است. تعدادي از منابع يوني مورد استفاده طيف‌سنجي جرمي مولكولي، در جدول زير آورده شده است:

اين منابع به دو دسته تقسيم مي‌شوند: منابع فاز گازي و منابع واجذبي.

منابع فاز گازي كه شامل سه منبع اول ذكرشده در جدول است، نمونه ابتدا تبخير . سپس يونيده مي‌شود، بنابراين نمونه هم بايد فرار باشد و هم در برابر گرما پايدار باشد. اين منابع براي نمونه‌هاي با دماي جوش كمتر از 500O C و وزن مولكولي تا 103 Da محدود مي‌شود.

در منابع واجذبي، نمونه در يك حالت جامد يا مايع به طور مستقيم به يون‌هاي گازي تبديل مي‌شود. مزيت منابع واجذبي در اين است كه براي نمونه‌هاي نافرار و ناپايدار گرمايي اعمال‌پذيرند. منابع واجذبي به تبخير نمونه‌ها نيازي ندارند و در مورد مولكول‌‌هايي اعمال‌پذيرند كه وزن مولكولي آنها به بزرگي 105 Da مي‌رسد.

منابع يوني همچنين به منابع سخت و منابع نرم دسته‌بندي مي‌شوند. منابع سخت به حدي انرپي كافي به مولكول آناليت مي‌دهند كه اين مولكول‌ها در يك حالت انرژي به شدت برانگيخته باقي بمانند. سپس آسايش شامل گسستن پيوند‌ها است و قطعات يوني توليد مي‌شود كه نسبت جرم به باز آن‌ها، كمتر از نسبت جرم به بار يون مولكولي است. در طيف حاصل از اين منابع به طور عمومي، پيك حاصل از يون‌مولكولي ديده نمي‌شود و طيف‌هاي بسيار شلوغي حاصل مي‌شود.

 

منابع نرم باعث قطعه قطعه شدن جزيي مي‌شوند و در نتيجه طيف جرمي‌ حاصل اغلب متشكل از پيك يون مولكولي و فقط تعداد كمي از پيك‌هاي ديگر است.

هم از منابع سخت و هم از منابع نرم در طيف‌سنجي جرمي مولكولي استفاده مي‌شود. پيك‌هاي زياد در يك منبع سخت، اطلاعات مفيدي در مورد انواع گروه‌هاي عاملي و بنابراين اطلاعات ساختاري در باره آناليت‌ها در اختيار مي‌گذارند. منابع نرم به خاطر اينكه اطلاعات دقيقي در مورد وزن مولكولي آناليت در اختار قرار مي‌دهند، مفيد هستند.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

آمار سایت

295388
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
179
1147
179
288810
22126
30350
295388

آی‌پی شما: 54.204.161.30
امروز: یکشنبه، 08 اسفند 1395 - ساعت: 02:12:44