امروز : جمعه, 08 ارديبهشت 1396

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

زردچوبه و خواص آن

زردجوبه از رده زنجبیل وارها، راسته زنجبیل ها، تیره زنجبلیان، گونه زردچوبه ای ها می باشد. پودر زردچوبه به رنگ زرد تیره‌است که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار می‌رود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار می‌رود، تشکیل می‌دهد.

ریشه خشک شده زردجوبه به صورت آسیاب شده، چه به تنهایی و چه به صورت مخلوط با ادویه جات دیگر، در کشورهای مختلف از جمله ایران، هند و پاکستان مصرف زیادی دارد. همچنین از این ادویه به عنوان رنگ غذا نیز استفاده می شود.

مهمترین ترکیب شیمیایی زردچوبه، curcuminoid می باشد. این ترکیب شامل کورکومین (دی فرولوئیل متان)، دی متوکسی کورکومین و بیس دمتوکسی کورکومین می باشد. کورکومین حدود 3.14 درصد از پودر زردچوبه را تشکیل می دهد. این ترکیب دارای دو فرم کتونی و انولی به شکل های زیر می باشد.

علاوه بر این مواد، روغنهای فرار شامل تورمرون، آلانتوئین و زینگیبرن، قندها، پروتئین ها و انواع رزین ها از اجزای سازنده زردچوبه می باشد.

 

خواص زردچوبه:

زردچوبه دارای خواص متعددی است از جمله:

 

پیشگیری از سرطان

زردچوبه سلولهای سرطان پروستات را از بین برده و از بروز سرطان پروستات جلوگیری می کند. مواد موجود در زردچوبه باعث شده است این ماده به شدت بدن انسان را در مقابل پرتوهای سرطان زا مقاوم کند. این مواد همچنین باعث می شود زردچوبه  تأثیرات پیشگیرنده ای در برابر سلول‌های تومور مثل لوکمی سلول T، سرطان روده بزرگ و سرطان سینه دارد.

زردچوبه دارای مواد آنتی اکسیدان بوده در نتیجه رادیکال های ازاد را از بین می برد. رادیکال های آزاد باعث تخریب سلولهای بدن شده در نتیجه منجر به بروز سرطان می شوند.

 

بهبود آرتروز

زردچوبه دارای خواص ضد التهابی می باشد بنابراین می تواند آرتروزهای استخوانی و روماتوئیدها را به خوبی درمان کند، در نتیجه افراد متبلا به این بیماری ها با مصرف منظم زردچوبه به درمان نسبی و بهبود دست می یابند.

 

کنترل دیابت

زردچوبه می تواند مقاومت انسولین را که باعث بروز دیابت نوع دوم می شود کاهش دهد. البته این ادویه اگر با داروی قوی که افت قند خون ایجاد می کنند همراه شود، می تواند افت قند خون را تقویت کند. زردجوبه کنترل گلوکز را تقویت می کند و باعث می شود سطح سالم انسولین خون حفظ شود، در نتیجه برای درمان دیابت کاربرد مفیدی دارد.

 

کاهش سطح کلسترول

تحقیقات ثابت کرده است که مصرف زردچوبه به‌عنوان چاشنی در غذاها می‌تواند سطح کلسترول را پایین بیاورد. میدانید که بالا بودن میزان کلسترول در بدن می‌تواند مشکلات جدی برای سلامتیتان ایجاد کند. حفظ سطح سالمی از کلسترول از بسیاری بیماری‌های قلبی - عروقی جلوگیری خواهد کرد.

 

درمان و بهبود زخم‌ها

خاصیت ضد باکتریایی و ضد عفونی کننده زردچوبه باعث می شود بتوان از این ادویه به عنوان یک ماده برای التیام زخم ها در بدن استفاده کرد. به منظور التیام زخم ها می توان مقداری پودر زردچوبه را روی آن ریخت تا به بهبود سریعتر آن کمک کرد.

 

تقویت سیستم ایمنی

لیپوپلی ساکاریدهای موجود در زردچوبه باعث تحریک سیستم ایمنی بدن شده که نتیجه آن تقویت این سیستم است. این خاصیت وقتی با خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی این ادویه جمع می شود، کمک زیادی به تقویت سیستم ایمنی کرده که در بهبود بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنلفوآنزا کمک بسیار زیادی می کند. برای این منظور بهتر است مقداری زردچوبه به یک لیوان شیر گرم اضافه شده و میل شود.

 

پیشگیری و بهبود بیماری آلزایمر

امروزه بیماری آلزایمر یکی از معضلات نسل بشر می باشد، انسان امروز عمدتاً وابسته به سیستم دیجیتال بوده در نتیجه کمتر از حافظه و قوه ادراک و منطق خود استفاده می کند. زردچوبه به خوبی پلاکهای ایجاد شده در مغز را از بین برده در نتیجه باعث بهتر شدن جریان اکسیژن در مغز می شود. این عملکرد باعث افزایش کارکرد مغز در نتیجه جلوگیری و بهبود بیماری آلزایمر می شود.

 

کمک به کنترل وزن

زردچوبه به تولید صفرا در بدن کمک می کند. صفرا یکی از مهمترین مواد در تجزیه چربی ها می باشد. با مصرف زردچوبه می توان به تجزیه چربی ها در بدن و در نتیجه به تناسب اندام و کاهش وزن کمک می کند. برای این منظور، باید روزانه به طور منظم این ادویه مصرف شود.

  

بهبود سیستم هاضمه

زردچوبه می تواند نفخ را کاهش دهد. بسیاری از بیماریهای التهابی گوارشی از جمله کولیت روده توسط زردچوبه قابل التیام است.

زردچوبه برای بیماری صفرا بسیار مضر است. بنابراین اگر از بیماری صفرا رنج می برید نباید از زردچوبه استفاده کنید. اما اگز از مشکلات گوارشی رنج می برید بهتر است زردچوبه را به صورت خام مصرف نمایید.

 

جلوگیری از بیماری کبد

زردچوبه می تواند بیماری های کبد را به خوبی التیام ببخشد. وظیفه کبد در بدن تولید آنزیمهای مختلف و تصفیه خون می باشد. زردچوبه باعث می شود در کبد این آنزیم ها بهتر و بیشتر ترشح شود. همچنین زردچوبه با بهتر کردن گردش خون در کبد به سلامت این عضو حیاتی کمک شایانی می کند.

 

نکات مهم در استفاده از زردچوبه:

 

  •  براي مصرف دارويي زردچوبه، مي توان آن را در کپسول هاي پانصد ميلي گرمي ژلاتيني که در داروخانه ها به فروش مي رسند، پُر نموده و استفاده کرد.  ‪

  •  در صورتي که بخواهيم از اثر دارويي زردچوبه استفاده کنيم مسلماً ميزان مصرف آن بايد بيش از اندازه غذايي و در حد توصيه شده باشد.
  •  براي نگه داري زردچوبه نبايد از ظروف پلاستيکي استفاده کرد. بهترين ظروف آلومينيومي و شيشه هاي رنگي (قهوه اي) مي باشند. هم چنين درب ظرف بايد کاملا بسته باشد.  
  •  ريشه و ريزوم زردچوبه که پودر نشده است در برابر حرارت مقاوم تر از پودر آن است، ولي چون اکثراً پودر زردچوبه در بازار مصرف به فروش مي رسد، براي نگه داري طولاني مدت آن بهتر است در جاي خنک نگه داري شود.  ‪
  •  چون بخشي از اثرات زردچوبه مربوط به رايحه (اسانس) آن مي باشد که در اثر حرارت و يا مرور زمان کاسته مي شود، لذا زردچوبه کهنه داراي خواصي کمتر از زردچوبه تازه است.  ‪
  •  ميزان مصرف زردچوبه به عنوان دارويي تا روزي 3 گرم براي اشخاص بالغ بلامانع مي باشد. گزارشاتي مبني بر مصرف 8 تا 10 گرم زردچوبه به طور روزانه در هندوستان بدون اثرات جانبي در انسان به چاپ رسيده است.

 


دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر عبدالرضا خواجه زاده


 

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

پربازدیدترین مطالب

آمار سایت

370536
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
109
1144
6872
354436
32961
38121
370536

آی‌پی شما: 54.145.108.181
امروز: جمعه، 08 ارديبهشت 1396 - ساعت: 03:02:02