امروز : شنبه, 03 تیر 1396

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

چربی ها

از نظر شیمیایی چربیها گروه ناهمگن از ترکیباتی هستند که به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم به اسیدهای چرب ارتباط پیدا می کنند. به طور کلی چربیها در آب حل نمی شوند اما در حلالهای غیرقطبی مانند اتر، کلروفم و بنزن محلول هستند. از نظر تغذیه چربیها به دلایل زیر اهمیت دارند:

1- انرژی زیاد تولید می کنند.

2- برای جذب روده ای ویتامین های محلول درچربی مانند ویتامین A، K، D و E لازمند.

3- چربی ها به ویژه روغن های مایع، شامل اسیدهای چربی  ضروری بدن هستند.

محل ذخیره چربی در بدن به عنوان منبع تولید انرژی، بافت چربی یا آدیپوز می باشد. همچنین چربیها زیر پوست و اطراف بعضی از اندام های داخلی لایه های عایق گرما و لایه های ضربه گیر ایجاد می کنند.

همچنین لیپوپروتئین ها که از ترکیب پروتئین و چربی ها درست شده است، در ساختار غشاء سلولی، میتوکندری و سیتوپلاسم نقش مهمی برعهده دارد. مقدار چربی در بافت عصبی نیز زیاد است.

چربی ها به سه دسته چربی های ساده، چربی های مرکب و چربی های مشتق شده تقسیم بندی می شود.

 

چربی های ساده:

شامل استر اسیدهای چرب با الکل های مختلف می باشد، این نوع چربی ها به دو دسته چربی های خنثی و موم ها طبقه بندی می شوند.

چربی های خنثی یا Fats: استراسیدهای چرب با گلیسرول می باشد.

موم ها یا Waxes : استر اسیدهای چرب با الکل های سنگین (با تعداد اتم های کربن زیاد) می باشد. به دلیل بلند بودن طول زنجیره دمای ذوب موم ها بسیار بالا می باشد.

 

چربی های مرکب:

در ساختمان این نوع چربی ها علاوه بر اسید چرب و الکل، گروه های شیمیایی دیگری مانند فسفاتها، آمین ها، الکل ها، قندها و ... نیز وجود دارند. چربی های مرکب به چند دسته زیر تقسیم بندی می شوند.

فسفولیپیدها: چربی هایی هستند که عامل اسید چرب، الکل و اسید فسفریک دارند.

گلیکولیپیدها: از ترکیب اسیدهای چرب با قندهای آمین دار تشکیل می شوند.

لیپوپروتئنیها: از ترکیب چربی ها با ساختارهای پروتئینی ایجاد می شوند.

 

چربی های مشتق شده یا محصول:

مشتقاتی هستند که از هیدرولیز چربی های ساده و مرکب حاصل می شوند و خواص فیزیکی عمومی چربی ها را دارا هستند. مانند اسیدهای چرب اشباع و غی اشباع، گلیسرول و استروئیدها.

 


دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر عبدالرضا خواجه زاده


 

 

 

 

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

پربازدیدترین مطالب

آمار سایت

424508
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
160
766
5397
412568
22913
28376
424508

آی‌پی شما: 54.146.18.105
امروز: شنبه، 03 تیر 1396 - ساعت: 03:04:19