امروز : جمعه, 08 ارديبهشت 1396

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

ترسیم میله های خطا یا Error Bar در نمودارها

میله خطا یا error bar  نشان دهنده میزان انحراف استاندارد موجود در سیگنال (مقدارy ) هر نقطه از یک نمودار می باشد.
ابتدا داده های خود را (مقادیر x  و y) وارد  کنید. سپس نمودار را ترسیم کنید:

 

حال برای ترسیم میله خطا، روی نقاط نمودار کلیک کرده تا نقاط نمودار انتخاب یا فعال شوند. سپس، وارد منوی Layout  شده و قسمت Error Bars  را انتخاب کنید.

منوی مربوط به Error Bars  دارای چند قسمت به صورت زیر می باشد:

 

با انتخاب اولین گزینه یعنی None، میله ابزار روی نمودار شما مشاهده نمی شود. پیشنهاد می شود مستقیماً به سراغ آخرین گزینه یعنی More Error Bars options  رفته تا پنجره زیر باز شود:

در قسمت بالایی این پنجره یعنیDisplay  می توانید مشخص کنید که آیا میله خطا دارای دو جهت باشد یا تک جهته به سمت منفی یا مثبت ترسیم شود. همچنین در قسمت End Style می توانید، پیکان انتهای خط میله خطا را مشخص کنید.

اگر میزان خطای مطلق در هر نقطه از داده های شما (در مقدار y) مقداری ثابت است، می توانید از گزینه Fixed value  استفاده کنید. اگر میزان خطای نسبی در داده های شما دارای مقدار ثابتی می باشد، گزینه دوم یعنی Percentage  را انتخاب کرده و درصد مناسب را وارد کنید.
ممکن است شما برای هر نقطه از داده ها، انحراف استاندارد ثابت و یکسانی داشته باشید، در این حالت گزینه سوم یعنی Standard deviation  برای شما مناسب است. آن را انتخاب کرده و میزان انحراف استاندارد را وارد کنید. اگر خطای استانداردی دارید، می توانید گزینه چهارم را انتخاب کنید.

اما معمولاً شما برای هر کدام از داده های خود انحراف استاندارد مجزایی دارید. برای اینکار باید هر کدام از نقاط را چندین بار تکرار کرده باشید و برای هر نقطه انحراف استاندارد مجزایی را به دست آورده باشید. در این حالت از گزینه آخر یعنی Custom  استفاده کنید. پس از انتخاب این گزینه، روی کلید Specify value  کلیک کنید تا پنجره ای کوچک مانند شکل زیر برای دریافت داده های مربوط به انحراف استانداردهای نقاط مختلف باز شود:

 برای انحراف استاندارد در جهت مثبت و در جهت منفی، ستون مربوطه (داده ها) را انتخاب کنید:

 

 کلید OK  را کلیک کنید و کلید Close  پنجره قبلی را نیز فشار دهید. حال روی نمودار هم میله های خطای عمودی و هم افقی ترسیم شده است:

 

 معمولاً نیازی به میله خطای افقی نیست، بنابراین روی یکی از میله های خطای افقی کلیک کرده و با فشردن کلید delete، میله های خطای افقی را پاک کنید، تا نمودار نهایی به دست آید:

 

 


دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر عبدالرضا خواجه زاده


 

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

پربازدیدترین مطالب

آمار سایت

370574
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
147
1144
6910
354436
32999
38121
370574

آی‌پی شما: 54.145.108.181
امروز: جمعه، 08 ارديبهشت 1396 - ساعت: 03:02:47