امروز : چهارشنبه, 06 بهمن 1395

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

محاسبه pH اسید قوی در اکسل

برای محاسبه pH یک اسید توسط اکسل، ابتدا باید رابطه محاسبه pH اسیدهای قوی با در نظر گرفتن یون H مثبت ناشی از تفکیک آب را به دست آورد. برای اینکار، دو واکنش تفکیک اسید قوی و تفکیک تعادلی آب را به صورت زیر می نویسیم:

حال موازنه جرم را برای گونه H مثبت به صورت زیر می نویسیم:

بنابراین در نهایت به معادله درجه دوم زیر می رسیم:

پس برای به دست آوردن pH یک اسید قوی با در نظر گرفتن تفکیک آب، باید این معادله درجه دوم را حل کرد. غلظت نهایی H مثبت از روش دلتا به صورت زیر خواهد بود:

برای انجام محاسبات در اکسل، نیاز به غلظت اولیه اسید قوی یعنی Ca ومقدار ثابت تفکیک آب در دمای مورد نظر یعنی Kw داریم. (مقدار Kw در دمای 25 درجه سانتی گراد معادل 1e-14 می باشد).

نرم افزار اکسل را باز کرده و جدول مشابه زیر را طراحی کنید.

در جدول فوق، خانه B4 مربوط به مقدار غلظت اولیه اسید یعنی Ca و خانه C4 مربوط به مقدار ثابت تفکیک آب یعنی Kw می باشد. که به صورت پیش فرض مقدار آن 1e-14 قرار داده شده است. حال مطابق شکل زیر، فرمولها را در هر کدام از خانه ها وارد کنید.

پس از اتمام کار، می توانید غلظتهای مختلف را درخانه مربوط به Ca قرار داده و pH را در خانه مربوطه مشاهده کنید. نکته مهم این است که وقتی غلظت اسید قوی را 1e-7 مولار انتخاب می کنید. به دلیل وجود H مثبت ناشی از آب و مقدار بسیار ناچیز H مثبت ناشی از اسید قوی، pH مقدار بسیار کمی کمتر از 7 به دست می آید. در محاسبات روی کاغذ وقتی غلظت اسید قوی را روی مقادیر بسیار کم برای مثال 1e-9 مولار انتخاب می کنیم، می توان از مقدار H مثبت ناشی از اسید قوی صرف نظر کرد، درنتیجه pH مساوی 7 به دست می آید. اما در محاسبات دقیق، pH همچنان در محدوده اسیدی و مانند زیر کمتر از 7 به دست خواهد آمد:

 


دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر عبدالرضا خواجه زاده


 

 

 

 

 

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

آمار سایت

267490
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
206
1073
4030
256744
24578
27664
267490

آی‌پی شما: 184.73.21.101
امروز: چهارشنب، 06 بهمن 1395 - ساعت: 05:11:50