امروز : شنبه, 03 تیر 1396

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

چرا اسيد هيدروفلوريك HF، اسيد ضعيفي است؟

چرا HF اسیدی ضعیف است.

هاليد‌هاي هيدروژن HI, HBr, HCl همگي اسيدهاي بسيار قدرتمندي هستند و مطابق واكنش زير با آب واكنش مي‌دهند:

(X = I, Br, Cl) همگي واكنش كامل و يك طرفه‌اي با آب دارند، پس چرا HF اسيد ضعيفي است؟ پاسخ كمي عجيب است!

HF نيز به طور كامل پروتونش را به آب واگذار مي‌كند و واكنش يك‌طرفه است:

اما يون فلوريد Fتمايل بسيار زيادي به تشكيل پيوند هيدروژني با هر يون ديگري كه در اطرافش است، دارد. بنابراين يون هيدرونيوم H3O+به طور محكمي بوسيله پيوند هيدروژني در كنار يون فلوريد باقي مي‌ماند. مي‌توان چنين فرايندي را به صورت زوج يون در نظر گرفت:

وجود زوج يون‌ها در محلولي شامل يون‌هاي با بار بيش از يك، فرايندي معمول است. در حلال‌هاي غير مايي كه فرايند تجزيه يوني به خوبي آب در آن‌ها انجام نمي‌شود، زوج يون‌ها حكمراني مي‌كنند (حلال توانايي جدا كردن كامل يون‌ها را از يكديگر نداشته و بعد از گسست پيوند، يوم‌ها در كنار يكديگر باقي مانده و زوج يون ايجاد مي‌شود).

بنابراين به خاطر اينكه يون‌هاي Fو H3O+ در كناريكديگر باقي مي‌مانند، HF مانند اسيد‌هاي قوي رفتار نمي‌كند. انحلال يك مول اسيد قوي HCl توليد يك مول يون هيدرونيوم مي‌كند در حالي كه انحلال اسيد ضعيف HF تنها مقدار كمي يون هيدرونيوم آزاد توليد مي‌كند. تمايل به توليد زوج يون، تنها مختص HF نيست. بسياري از اسيدها با قدرت متوسط اسيدي مانند مثال‌هاي زير، نيز در محيط‌هاي آبي توليد زوج يون مي‌كنند:

 


دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر ابراهیم مرادی


 

 

 

 

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

پربازدیدترین مطالب

آمار سایت

424444
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
96
766
5333
412568
22849
28376
424444

آی‌پی شما: 54.146.18.105
امروز: شنبه، 03 تیر 1396 - ساعت: 03:04:37