امروز : چهارشنبه, 06 بهمن 1395

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

مسموميت با سموم دفع آفات ارگانوفسفره و کاربامات ها

ارگانو فسفاتها و كاربا ماتها جزء سموم عصبي هستند يعني در صورت تماس، مصرف خوراكي يا استنشاق اين سموم وارد بدن شده و دستگاه عصبي را به شدت درگير مي كنند اگر چه اين سموم از نظر ساختماني با يكديگر تفاوت دارند ولي با توجه به اينكه هر دو روي قسمتهاي مشابهي از دستگاه عصبي اثرمي گذارند ، علائم باليني مشابهي در نتيجه مسمويت با آنها ظاهر مي شود.

تعدا د زيادي از گازهاي سمي كه در جنگها استفاده مي شوند جزء سموم آلي فسفر دار هستند، همچنين از سموم آلي فسفر دار و كارباماتها در كشاورزي و بهداشت استفاده مي شود و برخي از آنها حتي در پزشكي براي درمان بعضي از بيماريها كاربرد دارند.

 

انسان ممكن است به علل زير با سموم مذكور دچار مسموميت گردد:

- مصرف عمدي يا اتفاقي

- تماس با حشره كش ها ي مورد مصرف در كشاورزي

- مصرف ميوه ها ، روغنهاي آشپزي و پودرهاي آلوده

- پوشيدن لباسهاي آلوده

 

علائم باليني ناشي از مسموميت با ارگانو فسفرها عبارتند از:

- كاهش ضربان قلب

- آبريزش بيني

- تنگي مردمك

- افزايش ترشح بزاق

- انقباض عضلات صاف برونشها

- ترشح زياد برونش

- تكرر ادرار

- استفراغ

- اسهال

- ترشح بيش از حد عروق

لازم به ذكر است كه علائم مسمويت ناشي از كارباماتها با علائم مسموميت ناشي از ارگانوفسفره مشابه است ولي داراي شدت كمتري هستند .

 

تشخيص مسموميت ها:

 

تشخيص مسموميت ارگا نو فسفاتها و كاربامات ها از طريق بررسي اطراف فرد مسموم امكانيذير مي باشد . در صورتي كه ماده سمي مصرف شده يا ماده اي كه  فرد در تماس با آن است مشاهده نشد با رؤيت علائم ذكر شده مي توان احتمال داد كه فرد در اثر مصرف ارگانو فسفات ها يا كاربامات ها مسموم شده است . علاوه بر اين اكثر ارگانو فسفره ها حالتي شبيه وازلين و بوي مشابه بوي سير دارند كه در تشخيص ماده ايجاد كننده مسموميت موثر مي باشد . به علت متغير بودن مسموميت بايستي براي مشخص كردن دقيق ماده ايجاد كننده مسموميت كوشش شود .

سم زدايي :

در مواجهه با فرد مسموم يا مشكوك به مسموميت بايد هرچه سريعتر آنرا به مركز بهداشتي و درماني منتقل كرد و فرد مسموم را وادار به خوردن و آشاميدن نكنيم .

 

نكات مورد توجه:

- برچسب روي ظروف سموم دفع آفات و بروشور آن را ابتدا كاملاً مطالعه كنيد و سپس جهت استفاده دقيقاً مطابق دستور عمل نماييد.

- هرگز سموم دفع آفات را در ظروف مشابه مواد خوراكي و آشاميدني( مانند بطري نوشابه) نگهداري نكنيد.

- استفاده بي رويه از سموم دفع آفات نه تنها باعث بروز مقاومت در آفات مي شود بلكه مي تواند از طريق ايجاد باقيمانده در محصولات و آلودگي محيط زيست براي انسان مضر محسوب گردد.

- آيا مي دانيد در كشور ما مسموميت با سموم كشاورزي يكي از علل مهم ايجاد مسموميت ها است؟

- در هنگام سم پاشي مزارع، باغات و باغچه ها حتماٌ از ماسك، دستكش و لباس مناسب استفاده نماييد.

- از بكار بردن مقادير بيش از حد توصيه شده  سموم براي مقاصد كشاورزي خودداري كنيد.

- در صورت تماس سموم دفع آفات با پوست، ناحيه آلوده را با مقادير فراوان آب و صابون شستشو دهيد.

- هر گونه مصرف خوراكي با سموم دفع آفات را جدي بگيريد و بيمار را براي درمان در اسرع وقت به نزديكترين مركز درماني منتقل كنيد.

- آيا مي دانيد علايم و نشانه هاي مسموميت با  برخي از سموم موش كش مي تواند به صورت تاخيري( 24 تا 48 ساعت بعد از مصرف) ظاهر شوند؟

- علايم و نشانه هاي مسموميت با گروه مهمي از حشره كش ها (موسوم به تركيبات ارگانوفسفره) با تهوع، استفراغ، دردهاي شكمي، اسهال، اشك ريزش، آبريزش از بيني، تعريق، تنگي نفس، افت فشارخون، تنگي مردمك چشم، اختلالات قلبي و عصبي همراه است.  

 


دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر عبدالرضا خواجه زاده


 

 

 

 

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

آمار سایت

267465
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
181
1073
4005
256744
24553
27664
267465

آی‌پی شما: 184.73.21.101
امروز: چهارشنب، 06 بهمن 1395 - ساعت: 05:11:55