امروز : جمعه, 08 ارديبهشت 1396

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

تاریخچه استفاده از آفت‌کش‌ها

اولین رکورد کاربرد یک ماده به عنوان آفت کش مربوط به هومر شاعر یونانی در ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است که به سوزاندن گوگرد برای تدخین منازل و کنترل آفات اشاره کرده است.

A.D.Pliny در کتاب تاریخ طبیعی ۷۰ سال بعد از میلاد به روشهای کنترل آفات بر اساس مدارک یونانی ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال قبل از خود اشاره کرده است.در ۱۳۰۰ میلادی مارکوپلو به کاربرد روغن های معدنی علیه جرب شتر اشاره می کند.تا اواسط قرن ۱۹ کنترل موفق آفات با مواد شیمیایی صورت نگرفت.در سال های ۱۸۲۵ تا ۱۸۵۰خمیرهای فسفره،پوست وچوب Quassia و روتنون به کار برده شد.

در سال ۱۹۱۰ مصوبه فدرال در مورد حشره کشها در آمریکا به تصویب رسید.در اوایل قرن ۲۰ مواد شیمیایی معدنی نظیر آرسنات سرب و استو آرسنیت مس مصرف رایجی در کنترل آفات داشتند.در ۱۹۳۲ متیل بروماید برای اولین بار در فرانسه استفاده شد.

با وجود این تحولات ات ۶۰ سال پیش بیشتر بندپایان، بیماری ها و علف های هرز عمدتاً به روش های زراعی کنترل می شدند. دوره افت کش های مصنوعی از ۱۹۴۰ شروع شد یعنی وقتی حشره کش های ارگانوکلره و ارگانوفسفره کشف شدند. این ترکیبات و سایر ترکیباتی که متعاقب آن کشف شدند به نظر رسید در کنترل آفات کاملاً موفقند.لذا مصرفشان با سرعت فوق العاده رواج یافت و صنعت چند میلیارد دلاری آفت کش ها را ایجاد نمود.در اوایل این دوره رشد سریع آفت کش ها، تاثیر این مواد شیمیایی بر گروه های مختلف حشرات آنچنان جذاب نبود که به صورت بسیار گسترده در اغلب کشورهای توسعه یافته بکار می رفت.

سم پاشی هوایی جنگل ها و مناطق شهری کاملاً رایج شد و نگرانی کمی در مورد خطرات اکولوژیکی و زیست محیطی و انسانی آن وجود داشت تا اینکه در اوایل دهه ۱۹۶۰ با چاپ کتاب بهار خاموش توسط راشل کارسون توجه مردم به این موضوع جلب شد.در ۱۹۷۰ آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا تشکیل ومسئول ثبت آفت کشها شد.

در طی سه دهه گذشته سموم بسیاری عرضه و مصرف سموم خطرناک زیادی ممنوع شده و استانداردهای دقیق تری مصرف آفت کش ها و بقایای آنها روی مواد غذایی را کنترل می کند.


دانشنامه تخصصی شیمی - کمیکا

منبع: سم نیوز


 

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

پربازدیدترین مطالب

آمار سایت

370520
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
93
1144
6856
354436
32945
38121
370520

آی‌پی شما: 54.145.108.181
امروز: جمعه، 08 ارديبهشت 1396 - ساعت: 02:02:38