امروز : سه شنبه, 08 فروردين 1396

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

آفت کشها

آفت کش ها موادی هستند که برای مسموم نمودن گروه معینی از موجودات زنده طراحی و تهیه شده اند. اگرچه مسمومیت این مواد انتخابی و مربوط به گونه خاصی از جانداران است اما معمولا در سایر گونه ها نیز مسمومیت های شدید و یا خفیفی ایجاد می کند.

به طور کلی آفت کش هادر کشاورزی به دلیل قابل اعتماد بودن در کیفیت حفاظت گیاهان و همچنین مزیت های اقتصادیشان در مقابله با آفت های محصولات از جمله کاهش رقابت علف های هرز، تخریب توسط حشرات و مانند آن کاربرد گسترده ای دارد. آفت کش ها بر مبنای ساختار شیمیایی به دسته های متنوعی تقسیم می شود که در بخش بعد به طور کامل به آن پرداخته خواهد شد.

آفت ها موجودات زنده ای هستند که برای انسان ضررهای اقتصادی یا بهداشتی را به همراه دارند. منشا آفات ممکن است حیوانی یا گیاهی باشد. آفات با منشا حیوانی شامل حشرات، حلزون ها و جونده ها و آفات با منشا نباتی شامل قارچ ها و علف های هرز می باشد. برای مبارزه با آفات روش های مختلفی وجود دارد از جمله: بهسازی محیط، مبارزه مکانیکی، مبارزه بیولوژیکی و همچنین مبارزه شیمیایی است. مبارزه واقعی و موفق با آفات زمانی صورت می گیرد که تلفیقی از روش های مختلف به کار گرفته شود.

پیشرفت کشاورزی در کشورهای توسعه یافته با معرفی آفت کش ها که نقش مهمی در کنترل آفات و حفاظت از پوشش گیاهی ایفا می کنند بیان می شود. بنابراین، آفت کش ها به طور فزاینده در سراسر جهان بکار می روند.

اگر چه کشورهای در حال توسعه تنها 20 درصد از آفت کش ها را در جهان استفاده می کنند، با این حال بیشترین مسمومیت ناشی از آفت کش ها در این کشورها دیده می شود که به دلیل عواملی مانند بی سوادی، عدم آگاهی در میان مردم نسبت به کاربرد مناسب از آفت کش ها می باشد. روش های نامناسب درمان و استفاده از آن ها، اجرای نادرست قوانین و مقررات و اطلاعات ناکافی در مورد نحوه استفاده از آفت کش ها و همچنین، استفاده از غلظت های بیش از حد مجاز آفت کش ها و امکانات ناکافی و ضعیف  نگهداری تجهیزات اسپری به مسمومیت حاد ناشی از آفت کش ها کمک می کند.

آفت کش ها را می توان با توجه به کاربرد خاص آن ها به چندین دسته طبقه بندی نمود که عبارتند از حشره کش ها، علف کش ها، مرگ موش، و غیره. همچنین ممکن است با توجه به کلاس های شیمیایی که به آن تعلق دارند طبقه بندی شود، به عنوان مثال ترکیبات آلی کلره، کاربامات ها، ترکیبات آلی فسفردار، پایروتروئید، نیترو فنول ها وغیره. طبقه بندی دیگر آفت کش ها با توجه به نوع و یا میزان خطرات ناشی از آنها بر روی سلامتی انسان و یا با توجه به خواص شیمیایی وعملکرد آنها می باشد.

آفت کش ها به عنوان مواد شیمیایی مورد استفاده در مناطق شهری و روستایی تعریف می شوند: در خانه ها، کنار جاده ها، پارک ها و باغات برای کنترل بیماری گیاهان و دفع مگس ها، پشه ها، حشرات و انواع آفات. انسان از طریق راههای متعدد میتواند در معرض آفت کشهای مختلف قرار گیرد.آفت کش ها ممکن است در مواد غذایی مصرف شده در سراسر جهان به دلیل تجمع و بزرگنمایی زیستی موجود باشند.

هنگامی که آفت کش ها توزیع می شوند، به صورت قطرات مایع اسپری و سپس تبخیر شده و پس از آن مجددا بر روی سطح زمین قرار می گیرند که ممکن است بسته به شرایط باد، فشار بخار و میزان تبخیر به مسافت های طولانی رانده شوند. در نتیجه فرآیند رانش آفت کش ها، عاملی است که احتمال قرار گرفتن انسان در معرض این آلاینده ها را خصوصا در بعضی مناطق افزایش می دهد.

چهار طبقه بندی اصلی آفت کش ها بر طبق فرمول شیمیایی و ساختمان آنها به قرار زیر است:

1) هیدروکربن های کلردار                            

2) کلرو فنوکسی اسیدها

3) فسفات های آلی                                 

4) کربامیدها

 

برخی از مهمترین انواع آفت کش ها بر حسب موارد استفاده به شرح ذیل می باشد:

  • حشره کش ها (Insecticides): شامل ترکیبات آلی کلردار، آلی فسفردار و ...
  • علف کش ها (Weed killer – Herbicides): شامل ترکیبات کلروفنوکسی، دی نیتروفنول ها
  • قارچ کش ها (Fungicides): شامل ترکیبات آلکیل جیوه، هیدروکربن های کلردار و ...
  • جونده کش ها (Rodenticides): شامل گروه های غیرآلی، تولیدات طبیعی، آلیفاتیک هایفلوئوردار
  • لاروکش ها (Lavicides)
  • حلزون کش ها (Molluscides)

دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر عبدالرضا خواجه زاده


 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

آمار سایت

333453
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
446
800
2568
320005
33999
26209
333453

آی‌پی شما: 54.166.19.237
امروز: سه شنبه، 08 فروردين 1396 - ساعت: 12:01:09