امروز : یکشنبه, 04 تیر 1396

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

موازنه جرم كربنات كلسيم در آب رودخانه

يون  +Ca2 رايجترين يون يافت شده در بيشتر درياچه‌ها و رودخانه‌ها است. اين يون از تفكيك كلسيت‌هاي معدني در نتيجه واكنش آنها با CO2 توليد مي‌شود. در اين واكنش به ازاي هر مول يون +Ca2، دو مول HCO3 توليد مي‌شود:

 

در حدود pH خنثي، قسمت اعظم محصول بي‌كربنات است نه كربنات HCO3 يا اسيد كربنيك (H2CO3). بنابراين موازنه جرم براي تفكيك كلسيت به صورت [HCO3] = 2 [Ca2+] خواهد بود. علاوه بر اين با  اندازه‌گيري +Ca2 و HCO3 در آب بسياري از رودخانه‌ها، اين موازنه جرم را تصديق مي‌كند، اين مطلب در نمودار شكل زير به صورت خط راستي ديده مي‌شود.

 

رودخانه‌هايي مانند دانوب، مي‌سي‌سي‌پي و كنگو در قسمت بالايي خط [HCO3 ] = 2 [Ca2+] قرار دارند و به نظر مي‌رسد كه از كربنات كلسيم اشباع شده‌اند. اگر آب رودخانه با CO2 اتمسفر در حالت تعادل باشد (PCO2 = 10−3.4 bar)، غلظت +Ca2 بايد 20 mg/L خواهد بود. رودخانه‌هاي با غلظت بيشتر از 20mg از +Ca2 در هر ليتر داراي غلظت‌هاي بيشتري از دي‌اكسيد كربن حل‌شده است، اين دي‌اكسيد كربن در نتيجه تنفس يا جريان آب‌هايسطحي توليد مي‌شود. رودخانه‌هايي مانند نيل، نيگر و آمازون كه براي آن‌ها2[+Ca2] < [HCO3 ]  است، از كربنات كلسيم اشباع نشده‌اند. بين سال‌هاي 1960 و 2008 ميزان CO2 اتمسفري 20% افزايش يافته است. اين افزايش بيشتر به خاطر سوزاندن سوخت‌هاي فسيلي بوده است. اين افزايش ميزان دي‌كسيد كربن واكنش A را به سمت راست جابجا مي‌كند و حيات ريف‌هاي مرجاني كه ساختارهاي به طور عمده تشكيل شده از كربنات كلسيم هستد، را تهديد مي‌كند. ريف‌هاي مرجاني اقامت‌گاه يگانه بسياري از گونه‌هاي آبزي است. ادامه افزايش دي‌اكسيد كربن اتمسفري، پلنكتون‌هاي خاصي كه داراي پوسته كربنات كلسيمي هستند را تحريك كرده و از بين رفتن اين پلانكتون‌ها، اعضاي بالايي زنجيره غذايي را تهديد مي‌كند.


دانشنامه تخصصی شیمی - کمیکا

دکتر ابراهیم مرادی


 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

پربازدیدترین مطالب

آمار سایت

425711
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
629
734
629
419111
24116
28376
425711

آی‌پی شما: 54.198.151.108
امروز: یکشنبه، 04 تیر 1396 - ساعت: 21:04:02