امروز : شنبه, 02 بهمن 1395

21 ژانویه 1941، تولید صنعتی منیزیم

IMAGE

منیزیم (Mg) نخست از آب دریا با استفاده از فرایند الکترولیز استخراج گردید. منیزیم سبکترین عنصر ساختاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

عدد پذيرندگي گاتمن

عدد پذيرندگي گاتمن، Gutmann Acceptor Number یا AN بيان کننده خاصيت پذيرندگي يا الکترون دوستي حلال بوده و ترتيب کيفي حلالها را از مطالعات حلال پوشي آنيونها بدست مي آورد. آقايGutmann بيان کمي عدد پذيرندگي را از مطالعه 31PNMR ترکيب تري اتيل فسفين اکسايد در حلالهاي مختلف بيان کرد.

تري اتيل فسفين اکسيد يک باز بسيار قوي است (DN = 40). از جابجايي شيميايي 31PNMR مي‌توان براي به دست آوردن عدد پذيرندگي حلال استفاده كرد.

جابجايي شيميايي هاي P در حلالهاي مختلف متفاوت است. دانسيته الکتروني اطراف اتم فسفر بستگي به توان پذيرش الکترون از طرف حلال و ايجاد پيوند کئورديناسيون ميان اين ترکيب و حلال دارد. همانطور که اندرکنش ميان تري اتيل فسفين اکسيد و حلال افزايش يابد، مقدار تغييرات در جابجايي شيميايي نيز افزايش مي يابد.

ترکيب تري اتيل فسفين اکسايد به اين دليل انتخاب شد که:

اندرکنش ميان Solute و Solvent اغلب از طرف اتم اکسيژن رخ مي دهد و اتم فسفر بدليل حضور گروههاي Et بلوکه شده و نمي تواند با حلال اندرکنش داشته باشد و گروههاي Et هم گروههاي خنثي هستند. اين ترکيب به اندازه کافي در انواع حلالها حل مي گردد (بدليل حضور گروههاي اتيل). اين ترکيب خيلي پايدار است و تجزيه نمي شود. براي اندازه گيري آن از يک حلال خنثي مانند هگزان استفاده مي شود و مقدار δ با اکستراپوله کردن در رقتهاي بينهايت توسط حلال هگزان بدست مي آيد.

عدد پذيرندگي به صورت زير تعريف مي‌شود:

از n هگزان به عنوان رفرنس استفاده مي‌شود و به آن عدد پذيرندگي برابر با صفر تعلق مي‌گيرد.

در جدول زير عدد پذيرندگي تعدادي از حلال‌ها آورده شده است:

در حلالهاي غيرآبي AN خيلي مهم نيست و در عوض DN با اهميت است زيرا در حلال پوشي يونها بيشتر نقش دارد.

 


دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر ابراهیم مرادی


 

 

 

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

آمار سایت

262648
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
431
744
5904
249580
19736
27664
262648

آی‌پی شما: 54.166.75.80
امروز: شنبه، 02 بهمن 1395 - ساعت: 05:11:36