امروز : جمعه, 08 ارديبهشت 1396

24 ژانویه 1872، تولد موریس ویلیام تراورز شیمی‌دان انگلیسی

IMAGE

تراورز با شیمی‌دان اسکاتلندی ویلیام رمزی در اکتشاف گازهای نجیب کریپتون (Kr)، زنون (Ne) و نئون (Ne) همکاری...

ادامه مطلب...

گرافن

IMAGE

اگر چه کربن می تواند با پیوند برقرار کردن با چهار اتم  یک شبکه ی سه بعدی در الماس را ایجاد کند ، اما وقتی کربن با سه اتم کربن پیوند برقرار میکند یک ورقه ی دوبعدی ایجاد می شود .  این ورقه ها را گرافن می نامند .

...

ادامه مطلب...

ویتامین آ

IMAGE

ویتامین آ

رتینول یا ویتامین A یکی از ویتامینهای محلول در چربی می‌باشد. ویتامین A از ترکیباتی به نام رتینوئیدها ساخته می‌شود که فرمهای فعال ویتامین A هستند و در طبیعت به چند صورت موجود می‌باشند. در طبیعت...

ادامه مطلب...

نایلون 6

IMAGE

نایلون 6 یکی از اعضای خانواده ی پلیمرهای ترموپلاستیک نایلونی است که به نام پلی آمید شناخته می شوند. نایلون 6 نخستین بار توسط پول اسکلاک تولید شد. نایلون 6 یکی از پرکاربرد ترین پلیمرها است. الیاف نایلون 6 بسیار محکم...

ادامه مطلب...

سوربیتول

IMAGE

سوربیتول یک الکل پلی هیدریک می باشد و در طبیعت به طور گسترده ای توزیع شده است غنی ترین منبع سوربیتول دانه های سماق کوهی (Rowan or maintain Ash berry) می باشد . اما فراورده طبیعی و دست نخورده آن از نظر تجارتی ارزشی ندارد .این ماده...

ادامه مطلب...

اسید کربنیک

IMAGE

اسید کربنیک در نتیجه واکنش دی‌اکسید کربن و آب تولید می‌شود.

  ادامه مطلب...

تترامتيل سيلان (TMS)

IMAGE

تترامتيل سيلان (TMS) يا 4(CH3)Si در مطالعات پروتوني رزونانس مغناطيسي هسته NMR به عنوان استاندارد دروني استفاده مي‌شود.

ادامه مطلب...

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید

IMAGE

پرفلوئورو اکتانوئیک اسید PFOA یا پنتادکافلوئورو اکتانوئیک اسید یک مایع بی رنگ با دمای جوش در حد 189 – 192 درجه سانتی گراد می باشد. این ماده به طور گسترده به عنوان یک سورفاکتانت در پلیمریزاسیون امولسیون...

ادامه مطلب...

هیدروژن سولفید

IMAGE

هیدروژن سولفید (H2S) گازی بی رنگ و متراکم می باشد. در غلظت کم بوی تخم مرغ آب پز داشته و در غلظت بالا به شدت سمی بوده و حتی دارای قابلیت انفجار است. این گاز در طبیعت...

ادامه مطلب...

فورانیول عامل بوی توت فرنگی

IMAGE

فورانیول ترکیبی طبیعی با اتمهای اکسیژن در گروه عاملی کتون، هیدروکسیل و اتر می باشد. این ترکیب در ابتدا به عنوان ماده بوی توت فرنگی شناخته شد اما در سایر مواد غذایی...

ادامه مطلب...

مجله علمی ـ خبری کمیکا فروردین ماه 1395

IMAGE

در این شماره می خوانید:

>> گرمایش زمین: یخچالهای طبیعی نیوزلند بیست درصد کوتاه تر شده اند

>> روش تازه محققان برای درمان سکته مغزی

>> خزانه جهانی برای نگهداری بذرهای کشاورزی در قطب شمال

>> استفاده از امواج فراصوتی برای بهبود کیفیت نان

ادامه مطلب...

تکنیک فضای فوقانی

فضاي فوقاني یا Head Space  ابزاري براي نمونه برداري است كه عموما با دستگاه كروماتوگرافي گازي تركيب مي‌شود. در شكل زير شكل ظرف نمونه برداري و دستگاه ديده مي‌شود.

از اين روش براي ذخيره و آناليز تركيبات فراري كه در بافت نمونه قرار دارند و به صورت مستقيم با كروماتوگرافي قابل آناليز نيستند، استفاده مي‌شود. به طور كلي بيشتر نمونه‌ها از گستره وسيعي از تركيباتي تشكيل شده‌اند كه در وزن مولكولي، قطبيت و فراريت با هم متفاوت هستند. اصول اصلي روش فضاي فوقاني را با دو متغير مي‌توان بيان كرد:

1- حالت ايستا: نمونه مايع يا جامد را در ظرف شيشه‌اي كوچك (ويال) قرار داده و به وسيله سپتوم درب ظرف بسته مي‌شود. البته نمونه فقط بايد قسمتي از ويال را پر كند نه تمام آنرا. بعد از برقراري تعادل ترموديناميك بين نمونه و فضاي فوقاني (بعد از نيم ساعت تا يك ساعت)،  نمونه‌اي از فاز بخار برداشته  مي‌شود. تحت اين شرايط مقدار هر جزء فرار كه در فضاي فوقاني قرار دارد، با غلظت آن در بافت نمونه متناسب است. بعد از كاليبراسيون (با استفاده از روش استاندارد دروني يا بيروني)، امكان تطابق غلظت‌هاي واقعي نمونه با بخارات تزريق‌شده به كروماتوگرافي گازي، وجود دارد. فاكتورهاي تعادل شامل K و ß است كه در تصوير بالا ديده مي‌شود.

2- حالت ديناميك يا پويا: به جاي كار كردن در فضاي محدود و بسته ‌ي حالت ايستا، گاز حاملي مانند هليوم از سطح نمونه عبور داده شده يا درون آن دويده مي‌شود تا تركيبات فرار را با خود به سمت تله‌اي كه در آنجا جذب سطحي و تغليظ انجام مي‌شود، ببرد.

روش كار با واجذب گرمايي تله با استفاده از جرياني از گاز در جهت معكوس نسبت به محل تزريق كروماتوگرافي، ادامه مي‌يابد. اين اصل تله-پاك‌سازي نيمه كمي بوده و نمونه را بدون باقي‌‌مانده تحويل كروماتوگرافي مي‌كند.

اين روش كاملا قابل اعتماد بوده و براي آناليزهاي تكراري داراي بافت پايدار مناسب است. در هر حال اگر بافت نمونه در طي آزمايش نوساناتي داشته باشد، در اين صورت تغيير بافت نمونه، مزاحم فاكتورهاي تعادل بوده و دقت نتايج را كاهش داده و در نتيجه كاليبراسيون نامرتب مي‌شود. در اين موارد، استخراج‌ با استفاده از كارتريج، اولويت دارد.


دانشنامه تخصصی شیمی ـ کمیکا

دکتر ابراهیم مرادی


 

 

 

 

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

  • شیمی عمومی
  • طیف سنجی
  • جداسازی و کروماتوگرافی
  • الکتروشیمی
  • شیمی آلی
  • محیط زیست
  • تقویم شیمی
  • مولکول شیمی
  • طیف سنج جرمی
  • شیمی فیزیک
  • شیمی مواد غذایی
  • نانوشیمی
  • شیمی و کامپیوتر
  • شیمی تجزیه
  • مجله علمی ـ خبری کمیکا
  • دانلودها
  • سم شناسی

جدیدترین مطالب

پربازدیدترین مطالب

آمار سایت

370597
امروز
دیروز
هفته جاری
هفته گذشته
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
170
1144
6933
354436
33022
38121
370597

آی‌پی شما: 54.145.108.181
امروز: جمعه، 08 ارديبهشت 1396 - ساعت: 03:02:32